Keuring schapenkaas en schapenzuivel.

De Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders organiseert samen met de Bond voor Boerderijzuivelbereiders een feestelijke keuring van schapenkaas en schapenzuivel.

Deze unieke keuring vindt plaats op dinsdag 5 september 2017 van 10-16 uur op melkschapenbedrijf De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle.

Alle bereiders van schapenkaas of schapenzuivel worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De keuringsresultaten zullen uitgebreid worden toegelicht door de keurmeester, en voor zowel harde kaas, zachte kaas als zuivel zullen dagwinnaars worden aangewezen.

In verband met de ontwikkeling van de keuringssystematiek voor zachte kaas hoort de BBZ graag de mening van de deelnemers over de puntentelling.

Ook andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in schapenzuivel of kennis willen maken met zelfkazende schapenhouders worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Toegang is gratis!

Naast de keuring zal een interessante workshop over schapenkaas en -zuivel plaatsvinden. Deelname aan deze workshop is vrij voor alle bezoekers en deelnemers aan de keuringen.

Aanmelden voor deelname aan de keuringen kan bij Ellen Stam: kooihoek@hetnet.nl

Meer informatie: www.melkschapen.nl  en www.boerenkaas.nl.