De dag van het schaap presenteert: Het schapenzuivelplein.

In juni wordt traditioneel elke twee jaar de Dag van het schaap gehouden. Een groots evenement geheel in het teken van het schaap. In deze editie zal er bijzondere aandacht zijn voor het Melkschaap. In een van de hallen zal een Schapenzuivelplein ingericht worden dat geheel gewijd is aan het Melkschaap en schapenzuivel en schapenkaas.

Op deze dag zal een wedstrijd-kaaskeuring gehouden worden  met schapenkazen uit het hele land. Kaasboeren en zuivelbereiders zullen strijden om de bekende Dag van het schaap-wisselbeker en voor het publiek is er een keur aan voortreffelijke kazen te proeven. Iedereen wordt uitgenodigd kennis te komen maken met de grote diversiteit aan verse en gerijpte kaas , kwark, yoghurt en andere lekkere schapenzuivelproducten die Nederland rijk is. Een vakjury zal de beste kaas aanwijzen en daarnaast mag het publiek bepalen wie de publieksprijs van de dag krijgt.

Op het plein zal de hele melkschapensector zich presenteren met onder meer stands van Het Fries Melkschapen Stamboek, de vakvereniging NVPM,  echte melkschapen  en andere activiteiten rondom het melkschaap. Verder zullen de diverse aanbieders van schapenzuivel acte de présence geven. De namen van de alle standhouders zijn binnenkort te zien op de site van de Dag van het Schaap.

Zaterdag 9 juni 2018: Dag van het Schaap, Ermelo. www.dagvanhetschaap.nl

Voor meer informatie en aanmelden voor keuring of huren kraam, neem contact op met Herman van Assen. info@devreugdehoeve.nl

www.melkschapen.nl/uitnodiging-dag-van-het-schaap-nvpm-leden

 

 

Datum: 
zaterdag, 9 juni, 2018